Persbericht voor onze bezoekers

Veille de Nol

Waalse Kerk GroningenOp de avond vr kerst, zondagavond 24 december 2017, organiseert de glise Wallonne in Groningen een culte musical, een speciale kerkdienst met veel ruimte voor de muziek.

Voorganger in deze dienst is Pasteur Ton van der Lingen, die verbonden is geweest aan de Waalse gemeente van Den Haag en nu woonachtig is in Frankrijk.

Medewerking verleent Lubertus Leutscher, solotrompettist van het NNO. Met orgelbegeleiding zal hij muziek van Leopold Mozart uitvoeren (de Suite F-Dur).

Het buitengewoon fraaie Schnitger-orgel zal worden bespeeld door Egbert van Goor. Hij speelt o.m. Nols van de Franse componisten uit de 18e eeuw. Met deze aangename en toegankelijke muziek zult u worden ontvangen vanaf 19.10 uur.

Veel ruimte zal er zijn voor het gezamenlijk zingen van een aantal bekende Franse kerstliederen, voorzien van passende, feestelijke muziek van trompet en orgel. Al vr de aanvang van de dienst zingen we eerst samen twee van deze kerstliederen.

Deze dienst in de Franse taal zal worden gehouden in de kapel van het Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen. De ingang van de kerk vindt u door het hofje. De aanvang van de dienst is om 19.30 uur. Na afloop zijn alle bezoekers hartelijk welkom in het Caf Fraternel.

U bent van harte welkom!

Meer inlichtingen: de heer Drs. Ir. K.F. Geijzendorffer (telefoon: 0598-622 191).